Κυριακή, 6 Δεκεμβρίου 2009

ΡΟΞΑΚΙΑ

“Τα έφτιαξα για πρώτη φορά. Δεν είναι δύσκολα στην παρασκευή τους και γίνονται νοστιμότατα!»

Για τη ζύμη
3 αυγά χτυπημένα
1 φακελάκι μαγιά, 1 κουταλιά μπέϊκιν πάουντερ
1 κούπα λάδι
Αλεύρι όσο πάρει (περίπου ½ κιλο)
1 ποτήρι γάλα χλιαρό
5 κουταλιές κακάο
1 κουταλάκι κανέλα
1/2 κουταλάκι γαρίφαλο

Για το σιρόπι

1 κιλό ζάχαρη
3 1/2 κούπες νερό
φλούδα λεμόνι, 1 βανίλια
Εκτέλεση
Ζύμη
Διαλύουμε τη μαγιά στο γάλα και προσθέτουμε τα αυγά, το λάδι και το αλεύρι και το μπέϊκιν πάουντερ ώστε η ζύμη να γίνει μαλακιά. Κόβουμε τη ζύμη σε τρία κομμάτια.
Στο 1 κομμάτι προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά (κανέλα, γαρίφαλο, κακάο) και ζυμώνουμε. Ανοίγουμε την ζύμη σε ένα μακρύ μπαστούνι και το κόβουμε στη μέση.
Τ’ άλλα δύο κομμάτια τα ανοίγουμε σε 2 μακριές λωρίδες ώστε να μπορούν να κλείσουν μέσα τα καφέ μπαστούνια ( με τη γέμιση).
Κόβουμε με το μαχαίρι κατά μήκος κομμάτια της διπλής ζύμης πάχους 2,5 -3 εκ. και τα πατάμε με το χέρι μας να γίνουν λεπτά και πλατιά.
Βάζουμε τα ροξάκια σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν, γύρω στα 25-30 λεπτά στους 180 βαθμούς
Σιρόπι
Βράζουμε τα υλικά μέχρι να δέσει το σιρόπι. Αναποδογυρίζουμε τα ροξάκια στο ταψί και ρίχνουμε το σιρόπι ζεστό. Τα αφήνουμε μέχρι να απορροφήσουν το σιρόπι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: