Κυριακή, 4 Ιουλίου 2010

ΝΤΟΝΑΤΣ

Εύκολη συνταγή για ντόνατς. Δοκιμασμένη!

ΥΛΙΚΑ

4 κούπες αλεύρι
1 κοφτή κουταλιά μπέικιν πάουντερ
1 φακελάκι ξερή μαγιά

2 κουταλάκια αλάτι

4 κουταλάκια ζάχαρη

1 αβγό

50γρ βούτυρο

1 ποτήρι γάλα

½ ποτήρι νερό

Λάδι για τηγάνισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια λεκανίτσα ανακατεύουμε όλα τα στεγνά υλικά ( αλεύρι, μαγιά, μπέικιν πάουντερ, αλάτι, ζάχαρη). Στη συνέχεια προσθέτουμε το νερό με το γάλα ανακατεμένα σε χλιαρή θερμοκρασία. Ζυμώνουμε προσθέτοντας το αβγό και το βούτυρο λιωμένο μέχρι να πάρει όλο το αλεύρι. Αφήνουμε τη ζύμη να διπλασιαστεί σε όγκο. Μόλις γίνει αυτό πλάθουμε στρογγυλά ντόνατς και τα αφήνουμε σε ζεστό χώρο επίσης να διπλασιαστούν. Τέλος τα τηγανίζουμε σε δυνατή φωτιά ίσα να ροδίσουν και από τις δυο πλευρές, όπως είναι ζεστά τα βουτάμε σε ζάχαρη να πάει παντού ή τα αλείφουμε με γλάσο σοκολάτας ή μαρμελάδας ή ότι άλλο μας αρέσει.

Σημείωση : Ένα εύκολο γλάσο αποτελείται από ένα μέρος κρέμας γάλακτος την οποία ζέσταίνουμε και προσθέτουμε σε αυτή τρία μέρη κουβερτούρα.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!!

1 σχόλιο:

xsclean είπε...

Αν ψάχνετε για τέλεια σοκολατοπιτα κάντε κλικ στο link!